Lounasravintola Äxä – alueemme uusin ilonaihe

06.05.2024

Lounasravintola_kansi

Maaliskuussa hiihtolomien jälkeen avattu ravintola, Lounasravintola Äxä, on saanut alueellamme erittäin myönteisen vastaanoton. ”On tuntunut mukavalta kuulla asiakkailta kiitoksia siitä, että avasimme ravintolan”, sanoo ravintolan toiminnasta vastaava kokki Sarianna Rissanen.

Reilun kuukauden verran, Digipolis-alueella työskentelevät sekä satunnaiset vierailijat ovat saaneet nauttia monipuolisesta, värikkäästä ja maukkaasta ruoasta lounaalla.

 

 

”Ilahduttavasti asiakkaita näkyy saapuvan myös kauempaa, se kertonee ruoan maukkaudesta”, pohtii Kemin Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikonen.

Asiakkaat ovat kiitelleet etenkin ruoan monipuolisuutta ja maukkautta sekä ravintolan uudistunutta ilmettä. Pienillä päivityksillä sisustukseen ja linjastoon on saatu todella raikasta ilmettä aikaan. Sopivan hiljainen ja rauhallinen taustamusiikki on kiinnittänyt ruokailijoiden huomion tarjoamalla lounashetkeen nautintoa myös kuuloaistille.

 

Kuva 1. Uudet vesisäiliöt sekä viikoittain vaihtuvat makuvedet ilahduttavat ruokailijoita ja tuovat uusien makujen lisäksi raikkautta sisustukseen.

Mitä tänään lounaalla

Lounas on tärkeä osa työpäivää. Ravinnon laadulla on merkitystä iltapäivän työtehoa ajatellen ja monille lounas voi olla myös sosiaalinen tapahtuma, jolloin virkistäydytään yhdessä muiden kanssa.

”On kiva tulla syömään, kun vastassa on hymyileviä kasvoja.”

Lounaslistassa on kahdeksan viikon kierto. ”Kehitämme lounaslistaa jatkuvasti ja kuuntelemme ruokailijoiden toiveita herkällä korvalla”, Sarianna kertoo.

Kuva 2. Ravintolasalissa ja keittiössä hääräävät pääasiassa Sarianna ja Suvi. 

 

Lounaan hintaan sisältyy lounas, salaatti, juoma, leipä, kahvi ja jälkiruoka. Runsaasta salaattipöydästä voi kerätä lautaselleen myös salaattilounaan, joka on hinnoiteltu hieman edullisemmaksi. Lounaalla on tarjolla useimmiten kaksi lämminruoka vaihtoehtoa.

Uusia tuulahduksia

Perjantaina 10.5. kokeillaan burgerpäivää. Burgeri-perjantaina jokainen lounastaja saa kasata linjastosta itse itselleen maistuvan burgerin. Keittiöstä maukkaat burgerit tarjolla myös gluteenittomana sekä kasviruokailijoille halloum-munakoiso -burgerit.

Uusi ravintola on ottanut kokoustarjoilut varmoihin hyppysiinsä yhtä aikaa lounasravintolan avauduttua. Uudistuneiden kokoustarjoiluiden vastaanotto on ollut positiivinen. Erityisesti kiitosta ovat keränneet kauniisti asetellut hedelmälautaset sekä maukkaat piiraat.

 

”Ihanaa, kun täällä asiakkaat antavat palautetta: kehuvat ja kiittävät. Totta kai myös kehitysehdotuksia tulee, ja se on hyvä”, sanoo Sarianna.

Aamiaista, iltajuhlia, monenlaisia suunnitelmia ja ideoita on heitelty ilmoille. Niitä kypsytellään toimintaan pikkuhiljaa. ”Hiljaa hyvää tulee!”

Lounasravintola Äxä
Lounas ma-pe klo 10.30-13.30

Tietokatu 3, 94600 Kemi
lounas.ravintola@painatusaxa.fi
p. 050 430 2160