Annikki Riekon teosten näyttely auditorio Horisontissa

17.09.2021

AnnikkiRiekko_0004

Kuva 1 Talvikki Kemppinen ja Heikki Lääkkölä Kulttuuri- ja Tiedesäätiö Kemi 2000:sta sekä Tarja Heikonen Kemin Teollisuuskylä Oy:stä näyttelyn lehdistötilaisuudessa.

 

Paikallista taidetta alueella vierailevien iloksi

Yhdeksän taitelija Annikki Riekon posliinitaideteosta on löytänyt paikkansa Digipolis – Kemin Teknologiakylän auditoriosta.  Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000:n etsintä taitelijan pysyvän näyttelyn sijoituspaikaksi on päättynyt onnellisesti. Kiitos kuuluu Kemin Teollisuuskylä Oy:n toimitusjohtaja Tarja Heikoselle, joka avasi auditorion seinät Riekon näyttäville teoksille, joissa Lapin luonto on pääosassa.

–Lapin ainoassa teknologiakylässä haluamme tarjota kauniille taideteoksille näkyvän paikan. Arvostamme kemiläistä taiteilijaa ja hänen elämäntyötään.

–Tarjoamme taideteoksille pysyvämmän esittelytilan, kunnes mahdollisen Kulttuuritalon kohtalo ratkeaa. Teknologiakylän auditoriossa taideteokset ovat sekä paikallisten että kansallisten ja kansainvälisten vieraiden nähtävillä. Teoksiin voi vapaasti tutustua aina auditorion oven ollessa avoinna. Tilaisuuksien aikana taideteokset ilahduttavat kokousvieraita. Teokset sopivat erinomaisesti esille auditorioon, ja miellyttävät värit ovat sisustukseen sopivan maanläheisiä, Tarja Heikonen sanoo.

 

Kuva 2 Talvikki Kemppinen, Kulttuuri- ja Tiedesäätiöstä, kertoo taiteilijan kiinnostuksesta Lappiin, luontoon ja noitarumpujen symboliikkaan.
(Teos: Kevään loisteessa).

Teokset testamentattiin Kulttuuri- ja tiedesäätiölle

Taiteilija Annikki Riekko kuoli vuoden 2019 kesäkuussa. Taitelija ja hänen vuonna 2017 edesmennyt kumppaninsa kiinteistöneuvos Jorma Riekko testamenttasivat omaisuutensa Kulttuuri- ja tiedesäätiölle. Testamentti sisältää muun muassa yli 60 taitelijan teosta, joista jälkisäädöksen mukaisesti osa asetetaan pysyvään näyttelyyn Kemiin.

­–Olemme erittäin tyytyväisiä, että teoksille löytyi näin arvokas sijoituspaikka. Testamentin säätiölle asettama velvoite tulee hyvin täytetyksi, sanoo Kulttuuri- ja tiedesäätiö Kemi 2000 hallituksen puheenjohtaja Heikki Lääkkölä.

–Tieto Annikki Riekon taiteesta leviää Digipoliksessa vierailevien kautta myös Kemin ja seutukunnan ulkopuolelle.

Säätiölle haltuun jää edelleen noin 50 Annikki Riekon taideteosta. Lääkkölän mukaan ne tulevat myyntiin myöhemmin syksyllä Kemin keskustassa avattavassa taidekaupassa ja myös netissä.

Taiteilija Annikki Riekon (1934-2019) ura alkoi 1960-luvun alkuvuosina. Vapaa-ajan harrastuksesta kehittyi sittemmin ammatti. Ensimmäisen yksityisnäyttelynsä hän piti Rovaniemen kirjastotalossa vuonna 1968. Uransa aikana Annikki Riekolla oli kaikkiaan 14 taidenäyttelyä, kaukaisimmat Tukholmassa ja Tromssassa.

Annikki Riekko ammensi aiheensa Lapin luonnosta. Lapin aiheista erityisesti poro oli Riekon teosten ehtymätön aihe.